Oamenii de știință recondiționează creierul pentru a lupta împotriva fricii

Oamenii de știință recondiționează creierul pentru a lupta împotriva fricii

tulburări de anxietate legate de frică-cum ar fi fobiile și tulburarea de stres posttraumatic-afectează milioane de americani. Deși opțiunile de tratament, cum ar fi psihoterapia, medicamentele și terapiile alternative sunt disponibile pe scară largă, ratele de succes ale acestora variază. O echipă de neuroștiințiști internaționali ar fi putut găsi o modalitate de a „elimina” temerile specifice din creier.

Asociația de anxietate și https://produsrecenzie.top/exodermin/ depresie a Americii (ADAA) raportează că 19 milioane de adulți americani sau 8,7 la sută din populație , au fobii specifice sau reacții puternice de frică irațională.

Deși unele fobii se dezvoltă în copilărie, majoritatea fobiei par să apară pe neașteptate și fără explicații în adolescență sau la vârsta adultă timpurie.

fobii specifice comune includ cele centrate în jurul animalelor sau insectelor, germenilor, înălțimilor, spații deschise, spații închise, proceduri medicale sau zbor.

Deși majoritatea oamenilor reușesc să își desfășoare activitățile zilnice, în ciuda fobiilor lor, pentru alții, aceste temeri pot fi debilitante. Deși pacienții își dau seama că frica lor este irațională, acest lucru nu face ca frica lor să fie mai puțin extremă.

Tulburarea de stres posttraumatic (PTSD) afectează 7,7 milioane de adulți, sau 3,5 la sută din populația americană. Experiența abuzurilor sexuale, fie în copilărie, fie la vârsta adultă, pare a fi un declanșator principal al PTSD.

În general, tulburările de anxietate costă sistemul de asistență medicală din Statele Unite ale Americii, peste 42 de miliarde de dolari în fiecare an.

De obicei, forma recomandată de tratament pentru fobii este terapia de expunere, unde pacienții sunt expuși treptat la obiectul fricii lor. Cu toate acestea, acest tip de terapie nu este foarte plăcut și, în consecință, este adesea evitat de pacienți.

O echipă de cercetători internaționali ar fi putut găsi o modalitate mai eficientă de a reduce frica, ceea ce ar putea avea în cele din urmă un impact pozitiv asupra opțiunilor de tratament pentru pacienții cu fobii.

Studierea reprezentărilor cerebrale ale fricii

Folosind o combinație de inteligență artificială și tehnologie de scanare a creierului, o echipă formată din cercetători din Marea Britanie, Japonia și S.U.A. pentru a elimina inconștient amintirile de frică specifice.

Echipa a fost condusă de Dr. AI Kozumi, de la Advanced Telecommunications Research Institute International din Kyoto și Centrul de Informații și Rețele Neuronale din Osaka – ambele din Japonia.

Rezultatele au fost publicate în revista Nature Human Behavior.

Echipa a folosit o nouă tehnică numită „Neurofeedback decodat” pentru a citi și identifica amintirile fricii. Tehnica folosește scanarea creierului pentru a monitoriza activitatea creierului și pentru a identifica modele de activitate complexe care indică o memorie de frică.

Cercetătorii au creat amintiri de frică la 17 persoane sănătoase, administrând un șoc electric de fiecare dată când au văzut o anumită imagine pe computer.

Dr. Ben Seymour, al departamentului de inginerie de la Universitatea din Cambridge din Regatul Unit și unul dintre cercetătorii din echipă, explică modul în care utilizarea recunoașterii imaginii de inteligență artificială permite oamenilor de știință să recunoască conținutul informațiilor neurologice ridicat de scanerele creierului.

„Modul în care informațiile sunt reprezentate în creier este foarte complicată, dar utilizarea metodelor de recunoaștere a imaginilor artificiale (AI) ne permite acum să identificăm aspecte ale conținutului informațiilor respective. Când am indus o memorie ușoară de frică în creier, am putut dezvolta o metodă rapidă și precisă de citire a acesteia folosind algoritmi AI. Provocarea a fost atunci să găsească o modalitate de a reduce sau de a elimina memoria fricii, fără a o evita în mod conștient. ”

DR. Ben Seymour

frica imperativă

Când au fost capabili să identifice modelul neurologic pentru reprezentarea temerilor, cercetătorii au încercat să înlocuiască memoria proastă, oferind subiecților lor o recompensă.

„Ne -am dat seama că, chiar și atunci când voluntarii se odihneau pur și simplu, am putut vedea momente scurte când modelul activității creierului fluctuant aveau trăsături parțiale ale memoriei de frică specifică, chiar dacă voluntarii nu erau conștienți în mod conștient de Este ”, spune dr. Seymour.

„Pentru că am putea decoda rapid aceste modele de creier, am decis să oferim subiecților o recompensă – o sumă mică de bani – de fiecare dată când am ridicat aceste caracteristici ale memoriei”, continuă el.

Echipa a repetat procedura timp de 3 zile. Ei le -au spus participanților că recompensa depindea de activitatea creierului lor, dar nu le -au spus cum.

Conectând în mod repetat tiparele activității creierului legate de șocurile electrice cu o recompensă pozitivă, oamenii de știință urmăreau să recondiționeze treptat creierul în reducerea memoriei fricii.

Echipa a testat apoi ce S -a întâmplat când participanților li s -a arătat din nou setul de imagini asociate anterior cu șocuri electrice și frică.

Dr. Kozumi explică rezultatul pozitiv al experimentului.

„De fapt, caracteristicile memoriei care au fost reglate anterior pentru a prezice șocul dureros, erau acum re-programate pentru a prezice ceva pozitiv în schimb. În mod remarcabil, nu mai puteam vedea răspunsul tipic de frică a pielii. Nici nu am putea identifica o activitate sporită în amigdala – centrul de frică al creierului. Acest lucru a însemnat că am reușit să reducem memoria fricii fără ca voluntarii să experimenteze în mod conștient memoria fricii în acest proces. ”

DR. AI KOZUMI

Deși dimensiunea eșantionului pentru acest studiu a fost limitată, cercetătorii speră că, printr -un efort științific concertat, neuroștiintiștii vor construi treptat o bază de date a reprezentărilor creierului oamenilor, ceea ce le va permite în cele din urmă să vină cu Tratamentul adaptat împotriva fobiei.

„Pentru a aplica acest lucru pacienților, trebuie să construim o bibliotecă a codurilor de informații ale creierului pentru diferitele lucruri pe care oamenii ar putea avea o teamă patologică de păianjeni”, spune dr. Seymour.

„Apoi, în principiu, pacienții ar putea avea sesiuni regulate de neurofeedback decodate pentru a elimina treptat răspunsul de frică pe care aceste amintiri îl declanșează.”

Un astfel de tratament bazat pe recondiționare, dacă este eficient, ar fi eficient, ar fi eficient să fie de preferat medicamentelor și terapiilor de expunere existente.

Pe măsură ce ocolește experiența conștientă a fricii, tratamentul neurofeedback decodat ar permite pacienților să evite complet stresul asociat cu terapia de expunere. În plus, noul tratament ar evita efectele secundare ale medicamentelor.

Aflați cum înlocuirea amintirilor vechi cu altele noi poate ajuta oamenii cu frica de păianjeni.

  • Anxietate/stres
  • Neurologie/Neuroștiință
  • Psihologie/Psihiatrie